У Канаді гостро відчувається нестача кухарів і працівників ресторанів

Канадські ресторани відчувають великі труднощі у пошуку працівників. Експерти заявляють, що без іммігрантів кадровий голод в ресторанному бізнесі буде тільки посилюватися.

Гостра нестача співробітників, з якою все частіше стикаються бізнесмени, що займаються ресторанним бізнесом, істотно обмежує перспективи розвитку.

Згідно з даними Статистичного управління Канади, число робочих місць у сфері громадського харчування склало більше 67 тисяч.

Віце-президент галузевої асоціації Restaurants Canada Девід Лефевр підкреслив: «Найбільший дефіцит працівників ресторанної сфери зафіксований в Квебеку, Британської Колумбії і деяких частинах Атлантичної Канади».

Факторами, які ускладнюють пошук фахівців, є низький рівень безробіття, демографічна ситуація і відкриття нових ресторанів, які конкурують між собою за фахівців високого класу.

Брак працівників привів до істотного зростання заробітної плати. Президент BC Restaurant and Food Services Association Іан Тостенсон сказав: «Для працівника кухні три роки тому заробітна плата становила 13 доларів, а зараз – 20 доларів на годину».

Бізнесмени заявляють, що ситуацію можна виправити за рахунок активного залучення іммігрантів, спростивши для них правила переїзду до Канади.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо планує протягом 2020-2022 років розробити програму і створити відповідні умови, щоб прийняти більше 1 мільйона іммігрантів.

Відкрита реєстрація на участь в програмі канадського уряду для молоді – «International Experience Canada».