Китай наклав санкції на діяльність США в Гонконзі

«Китай наклав санкції на неурядову організацію США «Хьюман райтс валь» за підтримку насильства в Гонконзі»,- йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ азіатської держави.

«Китай вводить санкції проти кількох неурядових організацій США у відповідь на законопроект США, що забороняє використання гонконгської поліцією зброї для розгону великих протестів»,- наголошується в прес-релізі китайського зовнішнього відомства.

Пекін також призупинив розгляд запитів на перебування американських бойових кораблів і літаків в Гонконзі.

За словами представника Міністерства закордонних справ Китаю, США проігнорували протест Китаю, а за законом порушили міжнародне право і основні норми міжнародних відносин.

Він пояснив, що Вашингтон втручається у внутрішні справи Китаю.

«Пекін, в свою чергу, висловив свій рішучий протест. У відповідь на дії Америки, Китай прийняв рішення про введення санкцій проти ряду неурядових організацій США, включаючи NDI, HRW і Freedom House», – заявив представник прес-служби.

Санкції були накладені після рішення президента США Дональда Трампа внести зміни в американську політику в Гонконзі, що дозволило Вашингтону ввести санкції проти посадових осіб в в Особливому адміністративному окрузі.

Тим часом, як повідомляє Аксиос, посилаючись на джерело з американської переговорної команди, торговельні переговори між США і Китаєм знову припинені.