216 000 чоловік змушені рятуватись від інтенсивних обстрілів на північному заході Сирії

В останні тижні через інтенсивне бомбардування з боку урядових сил, більше 200 000 чоловіків, жінок і дітей втекли з Ідлібу, північно-західної частині Сирії, підрахувала сирійська група, цитована Європейським союзом.

Сирійська скоординована група реагування, яка діє на північному заході Сирії, повідомила, що 216 632 особи були змушені тікати, не маючи особливого місця для порятунку.

Багато біженців, відправилось до турецького кордону.

«Ми закликаємо міжнародне співтовариство чинити тиск на режим і його союзників, щоб вони припинили свою військову кампанію», – заявила група.

Слід нагадати, що, за даними ООН, зростання військової активності сирійського уряду і Росії в регіоні з 16 грудня змусила десятки тисяч сирійців покинути свої будинки.

Сирійська організація з прав людини повідомила, що близько 80 цивільних осіб були вбиті в результаті повітряних ударів і обстрілів за той же період.

ООН закликала до негайного припинення вогню.

Туреччина не зможе самотужки впоратися з новою хвилею сирійських біженців, які тікають від посиленого бомбардування в північно-західній провінції країни.

За даними Анкари, більше 80 000 чоловік з Ідлібу вже втекли в райони поблизу турецького кордону.

Турецькі власті стверджують, що в Туреччині проживає близько п’яти мільйонів біженців, серед яких 3,7 мільйона сирійців.