Комісія з Фонду сільського господарства оцінює збитки від граду

Сильний град розміром з горіх випав 7 травня в плевенському селі Болгарені в другій половині дня. Серед людей постраждалих немає, але врожай в садах і на землі в селі повністю знищений. Град йшов близько 25 хвилин.
За дорученням прем’єр-міністра Бойко Борисова комісія з Сільськогосподарського фонду почала описувати збитки від граду, який повністю знищив врожай у селі Болгарені в Плевені.
Міністр сільського господарства Румен Порожанов оглянув пошкоджені райони і пояснив, що поблизу Болгарена немає непостраждалих ділянок, а в інших районах збиток був відвернений, оскільки було випущено багато ракет. Порожанов нагадав, що в законі про боротьбу з градом передбачається забезпечення літаками, які охоплять всю країну, а не третину, як зараз. Він підтвердив слова прем’єр-міністра про те, що грошова допомога буде виплачена постраждалим приватним господарствам відповідно до оцінки збитку.
Румен Порожанов, Міністр сільського господарства і продовольства: «Для фермерів в полі ми оцінюємо збиток і організуємо оплату до 80% витрат в найкоротші терміни. Також ми задіємо наші інститути в Сільськогосподарській академії, які займаються виробництвом насіння, щоб відновити постраждалі посіви ».