Змінюються правила для великих споживачів електроенергії

Великим підприємствам і фірмам скоро потрібно буде по новому підходити до планування споживання електроенергії.

 анбалдинг в Украине

Зміни не торкнутися побутових і малих непобутових споживачів. Починаючи з 1 грудня цього року, великі споживачі електроенергії в обов’язковому порядку виберуть постачальника електроенергії. Контракти з постачальником будуть укладатися на нових умовах. Таку інформацію повідомив керівник відділу електроенергії ДТЕК Трейдингу Владислав Яковенко.

За словами менеджера компанії, логіка планування витрат і закупівлі електроенергії великими споживачами повинна буде повністю переглянута.

«В першу чергу необхідно буде навчитися планувати споживання погодинно. Це дуже важливий момент. Відповідні прогнозні обсяги будуть подаватися у вигляді профілю і будуть закуповуватися з ринку через постачальника на біржі», – підкреслив Ст. Яковенко.

Такі кардинальні зміни насамперед пов’язані з тим, що в грудні обленерго пройдуть процедуру анбандлига – поділу на компанію постачальника і оператора розподільних мереж. Тому виникає необхідність переукладення договорів на постачання електроенергії для великих споживачів. Починає діяти закон «Про ринок електроенергії», який був прийнятий в 2017 році. Продаж електроенергії за новими правилами, поява нових оптових і роздрібних продавців почнеться в липні 2019 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про велику вірогідність того, що ціни на електрику для населення в липні 2019 року можуть бути збільшені вдвічі, оскільки оплачувані послуги покривають лише половину витрат на виробництво електроенергії.

Джерело: www.eurabota.ua

26.10.2018