Сильний землетрус в Туреччині. «Дахи впали, будинки зруйновані»

Землетрус магнітудою 6,0 стався в Західній Туреччині в четвер. Агентство AP повідомляє про пошкоджені будівлі і, як мінімум, 23 постраждалих.
Епіцентр землетрусу знаходився недалеко від міста Бозкурт, в провінції Денізлі. Місцеві служби повідомили про декілька пошкоджених житлових будинків і про пошкодження інших споруд. 23 людини були госпіталізовані, поки немає інформації про їх стан.
«Землетрус тривав 15 або 20 секунд. Кілька будинків були зруйновані, дахи впали, стіни мають глибокі тріщини. Слава Богу, ніхто не був убитий або серйозно поранений»,- сказав мер Бозкурт Бірс Челік. Він додав, що міська влада закликала людей утриматися від повернення до зруйнованих будинків.
В результаті потрясінь також були пошкоджені кілька будинків в сусідньому місті Тутлука, але, за словами його мера, там ніхто не постраждав. Мінарет мечеті звалився в сусідньому селі Агдан.
Землетрус відчувався і в сусідніх провінціях – Анталья, Мугла, Іспарта і Бурдур, де багато людей також запанікували і вибігли зі своїх будинків на вулиці. За даними турецьких сейсмологічних служб, за основним землетрусом було ще близько 20 вторинних поштовхів.