Володимир Зеленський обурений високими цінами на бензин

Президент України Володимир Зеленський зібрав на нараду всіх основних гравців паливного ринку країни. Виступаючи перед бізнесменами, він в жорсткій формі заявив, що найближчим часом вони повинні знизити ціни на бензин, пропорційно курсу національної валюти.

Трейдери, незважаючи на те, що гривня вже протягом півроку зміцнюється по відношенню до долара і євро, продовжують утримувати ціни на паливо такими, ніби долар коштує 27, а євро – 30 гривень.

Звертаючись до присутніх, президент Володимир Зеленський заявив, що потрібно «більш активно відреагувати на зміцнення курсу і зменшити відповідно ціну на бензин». Причому, робити це потрібно, не оголошуючи знижки, а просто змінити ціни на табло.

Минулого тижня прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявляв, що ціни на всі види палива повинні бути знижені мінімум на 2 гривні за літр.

Трейдери у відповідь на вимоги президента і прем’єра приводять свій головний аргумент. Вони стверджують, що в країні все ще не вирішена проблема нелегальних автозаправних станцій. За їхніми підрахунками на українському паливному ринку чверть заправок працює «по-чорному». На їхню думку це не дозволяє їм істотно знизити ціни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що прем’єр-міністр Олексій Гончарук в своєму Facebook повідомив новину про те, що домовленості з російською компанією «Газпром» дозволять не підвищувати ціну на газ для населення до кінця опалювального сезону.

Ціни на основні продукти харчування в Україні з січня по листопад 2019 року, незважаючи на зміцнення гривні, продовжують підвищуватися. Лідерами антирейтингу є картопля, гречка і яблука.