Голова МВФ: «Напруженість між США і КНР загрожує світовій економіці»

Голова Міжнародного валютного фонду Крістіна Лагард попередила, що торгові напружені відносини між Китаєм і США є загрозою для світової економіки.
«Здавалося, ця загроза зникає, відносини поліпшуються, і ми рухаємося до угоди між Пекіном і Вашингтоном»,- зазначила вона.
Міністерство торгівлі Китаю оголосило, що віце-прем’єр Китаю Лю Хе відвідає США з дводенним візитом для продовження двосторонніх торгових переговорів. Раніше передбачалося, що його візит може бути скасований у зв’язку з митними погрозами з боку президента США Дональда Трампа.
Китайська сторона не розкрила, про які конкретні теми Лю Хе буде говорити з американськими чиновниками. США і Китай намагаються дійти згоди, яка поклала б край торгової війни, яку вони вели протягом 10 місяців.
Сумніви щодо того, чи буде наступний раунд переговорів здійснений, виникли в зв’язку з новими заявами президента Трампа. Він повідомив в Твіттері, що він підвищить тарифи на китайський експорт в США на 200 мільярдів доларів на рік з 10 до 25 відсотків.