Робота швачки в Польщі, вимоги і умови

Іноземний ринок праці приваблює українців різноманітними видами спеціальностей і гідним рівнем заробітної плати. Однак деякі категорії вакансій, на які роботодавці воліють наймати наших співвітчизників, міцно утвердилися в списках пропонованих робіт для іноземців. Серед таких вакансій значиться робота швачки в Польщі. Про те, чому так відбувається, і які умови готові запропонувати польські компанії українським майстриням розповімо в цьому матеріалі.

Робота швачки в Польщі без посередників

Швея фото          

Щоб влаштуватися на роботу в Польщі, громадянам нашої країни необхідно оформити ряд документів. Головний з них – робоча віза в Польщу, яка дозволить легально працювати на території цієї держави. Жоден роботодавець не ризикне найняти працівника без цієї відмітки в паспорті. Відбувається це із-за того, що польські закони передбачають великі штрафи для тих компаній, які наймають нелегалів.

Робота для жінок в Польщі рясніє різноманітністю. Однак українські швачки користуються попитом у роботодавців. Причинами цього є:

  • Кваліфікація наших співвітчизниць
  • Навики роботи на всіх видах швейної справи
  • Відповідальність
  • Працездатність

Роботодавці висувають до претендентів стандартний набір вимог. На відміну від вакансій, що не потребують особливих знань та навиків, робота швачкою передбачає деякі вміння та досвід роботи. Крім цього працедавці хочуть бачити у своїх співробітниць наступні якості:

  • Вік до 50 років
  • Наявність стажу роботи на подібних посадах від одного року
  • Фізична витривалість та відсутність медичних протипоказань до подібної роботи
  • Відсутність шкідливих звичок
  • Знання польської мови на базовому рівні

У свою чергу при виконанні всіх перерахованих вище вимог роботодавці згодні надати такі умови праці:

  • Робочий день тривалістю до 8 годин. Все, що виходить за рамки цього часу оплачується за подвійним тарифом
  • Зарплата швачки в Польщі варіюється на рівні від 2500 до 4500 злотих на місяць. На випробувальному терміні співробітниці отримують мінімальну ставку. Надалі розміри виплат залежать від виробітку. Ці суми знаходяться на рівні вище середнього щодо того, яка зарплата в Польщі
  • Надання житла. Найчастіше це місце в загальній кімнаті, розрахованій на 4-6 мешканок. Зверніть увагу, що наймач може стягувати плату за проживання. Це обумовлюється окремим пунктом в трудовому договорі.

Вакансії швачки в Польщі

Польські швейні фабрики оснащені обладнанням за останнім словом техніки. Завдяки цьому вони створюють продукцію, яка відповідає європейським вимогам, і працюють на експорт. Автоматизація виробництва робить процес виготовлення виробів безпечним, а готовий продукт надійним.

Людина, виходець з України, володіє професією швачки може розраховувати на розмір зарплати, залежить від того, що саме виробляє фабрика, на якій він працевлаштований.

Найчастіше наших співвітчизників запрошують на фабрики, що займаються пошиттям наступних виробів:
  • Жіночий одяг. Зарплата коливається від 2200 до 4000 злотих в місяць
  • Чохлів для автокрісел. Оплата праці на рівні 3500 злотих в місяць
  • Сумки та аксесуари. 3300-4500 злотих за місяць роботи
  • Виготовлення килимових покриттів і м’яких меблів. Можна заробити близько 4200 злотих в місяць

В залежності від того, яка специфіка виробництва, коло обов’язків працівників може відрізнятися. Однак існує ряд загальних функцій, які виконуються фахівцями. До них можна віднести:

  • Виконання власне пошиття виробів
  • Перевірка відповідності деталей, крою, аксесуарів тощо
  • Відстеження якості шва, усунення обривів нитки

Зверніть увагу на те, що усі трудові обов’язки, вимоги і умови повинні бути ретельно прописані в трудовому договорі. Інакше врегулювати можливі конфліктні ситуації може виявитися вкрай складно.

Робота швачки в Польщі, відгуки

Пропонуємо вашій увазі кілька відгуків від тих, хто вже встиг пройти етап роботи в Польщі.

Анна

Працювала у Польщі, на фабриці з пошиття одягу. Так вийшло, що відпрацювала два контракту. В цілому мені сподобалося. Робота зрозуміла, умови в цеху комфортні. Правда гуртожиток, який поселив роботодавець було не дуже комфортним. З іншого боку, враховуючи, що воно було безкоштовним, можна було б і потерпіти.

Вікторія

На сьогоднішній день вже кілька місяців працюю швачкою на виробництві в Польщі. Робота мені подобається. Не дивлячись на те, що я приїхала без досвіду роботи (але з дипломом) влаштувалася досить швидко. Старші по цеху допомогли з деякими незрозумілими для мене моментами. Все показали і всьому навчили. Зарплата дуже приємна. Конфліктів поки ніяких не виникало. Думаю продовжити контракт.

Галина

Працювати важко в силу віку. Дуже втомлюються очі, але роботодавець регулярно влаштовує медичний огляд, у разі необхідності, по страховці можна отримати якісне обслуговування. Харчування теж надається. Після повернення додому можна привезти пристойну суму.

Як бачите, ті, хто вже встиг попрацювати швачкою в Польщі, в основному, задоволені. Роботодавці цінують своїх співробітників і забезпечити гарні умови праці і зарплати. Вакансія швачка в Польщі постійно оновлюється, що може свідчити про те, що багато наші співвітчизники обирають для себе цю роботу. Працевлаштування швачкою в Польщі забезпечує відмінний рівень оплати праці, безпеку і можливість роботи за спеціальністю. Саме з-за цього їхати працювати на таку посаду вигідно і цікаво.