Зняті обмеження в імміграційній програмі Квебека

Несподівано приємна новина прийшла з канадської провінції Квебек для всіх тих, хто збирається скористатися популярною програмою імміграції. Уряд провінції прийняв рішення про припинення змін в програмі для іноземних кваліфікованих фахівців і випускників, які почали діяти з 1 листопада.

Про те, що зміни поки припинені днями підтвердив міністр імміграції Квебека Саймон Джолін-Баррет.

Популярна серед громадян багатьох країн провінційна програма імміграції «Quebec Experience Program» дає можливість іноземцям, які завершують навчання в одному з вузів Квебека, а також тимчасовим іноземним працівникам, подати заявку на постійне проживання.

Зміни, які почали діяти з 1 листопада, передбачали, що подати заявку на відбір через дану програму могли тільки випускники певних спеціальностей і тимчасові іноземні працівники, спеціальність яких знаходиться в списку затребуваних.

Таке посилення умов призвело б до того, що велика частина тих, хто сьогодні навчається або працює в Квебеку позбавлялася можливості при бажанні подати заявку на постійне проживання в Канаді.

Нововведення викликали бурхливе обговорення в засобах масової інформації і широкий суспільний резонанс. Влада змушена була реагувати і вирішила поки призупинити дію більш жорстких умов. Саймон Джолін-Барретт заявив, що «списки затребуваних професій будуть переглянуті у співпраці із зацікавленими сторонами».

В цьому році в Квебеці вже був зафіксований подібний випадок. У лютому місцева влада вирішила анулювати 18 тисяч заяв на участь в одній з популярних імміграційних програм. Однак суд зобов’язав уряд продовжити обробляти заявки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в одному з найбільших міст Квебека – Монреалі, спостерігається гостра нестача фахівців в будівельному секторі економіки.

Згідно зі статистичними даними, протягом січня-липня 2019 року до Квебека приїхало на 40 відсотків менше працівників, ніж за аналогічний період минулого року.