Азербайджан завдає удару по військовій позиції Вірменії

“Азербайджанські військові завдали удару по оплоту Вірменії, і ситуація на кордоні між двома країнами залишається напруженою”, – йдеться в повідомленні Міністерства оборони Азербайджану, яке цитують російськими ЗМІ.

«Прицільний вогонь наших підрозділів в нічних боях за допомогою артилерії, мінометів і танків знищив опорний пункт, артилерію, машини і живу силу противника», – сказало джерело з військового відомства Азербайджану.

Також повідомляється, що старший лейтенант Махмудов Рашад Рашідоглу був убитий в бою.

«На даний час стратегічні об’єкти знаходяться під контролем наших військ, проти ворога приймаються рішучі заходи. Ворожа сторона приховує інформацію про втрати», – додали в міністерстві оборони Азербайджану.

Раніше в Єревані заявили, що сьогодні вранці Азербайджан відновив обстріл вірменських позицій. Глава Міноборони Вірменії наказав привести в бойову готовність особовий склад.

Конфлікт між Єреваном і Баку існує через статус Нагірно-Карабахського регіону, який в лютому 1988 року оголосив про свій вихід зі складу Азербайджанської Радянської Республіки.

Азербайджан втратив контроль над автономією і її 7 сусідніми регіонами під час збройної конфронтації 1992-1994 рр. З 1992 року в рамках Мінської групи ОБСЄ під керівництвом трьох співголів – Росії, США і Франції ведуться мирні переговори.

Нова ескалація почалася в неділю на кордоні Товузского району Азербайджану з Тавушской областю Вірменії. Міністерство оборони Азербайджану оголосило про обстріл своїх позицій вірменськими військовими. Згідно Баку, три азербайджанські солдати були вбиті, та й вірмени зазнали втрат.

У той же час міністерство оборони Вірменії заявило, що азербайджанські військові намагаються захопити Вірменську фортецю при артилерійській підтримці. За словами Єревана, Азербайджан зазнав втрат, а Вірменія – ні.