Великобританія кардинально змінить свою імміграційну політику

Після того як Великобританія через кілька місяців вийде з Європейського союзу, урядом країни буде скоригована імміграційна політика.

Глобальні зміни політики були анонсовані недавно в профільному міністерстві. У наступному році і в середньостроковій перспективі акценти в пріоритетах будуть розставлені на користь працівників із інших країн, які мають високий рівень кваліфікації. При цьому в уряді підкреслили, що відмінностей між громадянами Євросоюзу і інших держав робити не будуть.

Ті працівники-іноземці, які приїдуть до Великобританії і працевлаштуються за новими правилами, будуть отримувати мінімальну заробітну плату. При цьому ніяких квот, які б обмежували число кваліфікованих працівників не буде.

Що ж стосується працівників у яких немає відповідної кваліфікації, для них буде задіяна схема тимчасового працевлаштування. Відповідно до цієї схеми, кожен бажаючий зможе приїжджати в країну на термін до 12 місяців, не маючи пропозиції про роботу. Але при цьому, число таких працівників буде жорстко обмежене і вони не зможуть претендувати на отримання соціальних виплат. Передбачено, що схема буде працювати до 2025 року. Подальше її функціонування буде залежати від економічних умов.

Також чиновники пообіцяли, що час на обробку та видачу робочих віз буде істотно скорочено.

Згідно з новими правилами в’їзду для громадян ЄС, вони можуть приїжджати до Великобританії на строк до шести місяців, але тільки в якості туристів. Навіть неозброєним оком видно, що тут урядом залишена можливість для громадян з країн Східної Європи приїжджати з метою трохи підзаробити.

Громадяни Ірландії ніяких змін не помітять, вони як і раніше зможуть без обмежень подорожувати і працювати в Сполученому Королівстві.

Нагадаємо, уряд Чехії планує ввести для іноземних працівників нові типи віз, щоб заповнити дефіцит фахівців на ринку праці. Віза буде видаватися максимум на рік з можливістю продовження, але її власник не зможе перевезти до Чехії свою сім’ю.