Проблеми, пов’язані з Breхіt, протверезили багатьох датчан

Негативний приклад Breхіt остудив євроскептицизм датчан.

Постійні новини про те, які проблеми очікують вже через два місяці простих громадян Великобританії, значно зменшили кількість громадян Данії, які хотіли б, щоб їх країна вийшла зі складу Європейського союзу.

Через два з половиною роки з часу проведення референдуму в Великобританії про вихід з Євросоюзу, в Данії число прихильників того, щоб залишитися в блоці досягло рекордного рівня.

Згідно з даними соціологічного дослідження «підтримка громадянами Данії членства в ЄС становить 66 відсотків. До проведення референдуму по Breхіt цей показник становив лише 54 відсотки».

Згідно з даними статистики, частка громадян Данії, які підтримують вихід з Європейського союзу, протягом цього часу зменшилася з 29 до 22 відсотків.

В самому Об’єднаному Королівстві триває підготовка додаткових поліцейських сил для реагування на можливі протести в разі нездатності британського парламенту ратифікувати угоду з Європейським союзом про Breхіt. Близько тисячі офіцерів поліції з Англії і Шотландії проводять інтенсивні тренування.

Нагадаємо, раніше ми писали про активізацію підготовки уряду Ірландії до жорсткого Breхіt. В уряді все більше сумніваються в тому, що угода про вихід Великобританії з ЄС буде ратифікована парламентом.

Джерело: news.eurabota.ua

11.01.2019