Таксист отримав чотири місяці в’язниці за розміщення в Facebook неправдивої інформації про COVID-19

“Таксист в Сінгапурі був засуджений до чотирьох місяців тюремного ув’язнення за публікацію в Facebook, в якій він повідомив неправдиву інформацію про те, що продуктові магазини будуть закриті, і закликав людей запастися через майбутні обмеженння через COVID-19”, – повідомляє Reuters.

Кеннет Лай Йон Хуей, 40 років, видалив своє повідомлення, яке було опубліковано в закритій групі Facebook, яка налічує близько 7500 учасників, через 15 хвилин.

Проте звинувачення зажадало заборонного наказу.
У Сінгапурі були випадки панічного покупки товарів під час чотиримісячної боротьби з вірусом в місті-державі. Для тих, хто порушує обмежувальні заходи або поширює дезінформацію, були прийняті суворі заходи покарання. Країна бореться з однією з найстрашніших епідемій COVID-19 в Азії.

«Психологічна боротьба зі страхами і істерією так само важлива, як і боротьба за обмеження поширення COVID-19», – сказала заступник прокурора Дебора Лі в своїх заключних аргументах.
“Вирок Кеннету було винесено вчора. Його засудили до 4-х місяців в’язниці”, – заявив представник судової влади Сінгапуру.

У Сінгапурі поширення неправдивої інформації карається штрафом в розмірі до 7 000 доларів США або позбавленням волі на строк до 3 років.