Заворушення в Міннеаполісі через вбивство затриманого поліцейським

Агентство Рейтер повідомило, що другу ніч в американському місті Міннеаполіс відбуваються зіткнення між демонстрантами і поліцією. Гнівні спалахи були викликані смертю заарештованого темношкірого чоловіка, знятого на відео. Коли цю людину затримали, білий поліцейський притиснув його шию до землі коліном, в той час як чоловік сказав, що він задихається. Запис про арешт дуже швидко поширилася в соціальних мережах.

Сотні протестуючих в масках вийшли на вулиці в районі однієї з поліцейських ділянок Міннеаполіса, недалеко від місця арешту 46-річного Джорджа Флойда. Вони скандували «Без справедливості немає світу» і «Я не можу дихати».

Коли настала темрява, демонстранти обчислювалися тисячами, і між протестуючими і поліцією, озброєною спорядженням, виник конфлікт. Поліція застосувала сльозогінний газ, пластикові кулі і гранати, щоб тримати натовп в страху. Протестуючі закидали поліцію камінням та іншими предметами, а деякі навіть кинули гранати зі сльозогінним газом назад.

Телевізійні кадри показали, що десятки людей грабують магазин і вибігають з нього в одязі і з візками, заповненими іншими товарами.

Очевидці кажуть, що в кількох місцях спалахнули пожежі, ймовірно, навмисно підпалені. ЗМІ повідомляли, що перед будинком одного з поліцейських, що брали участь в арешті Флойда, також був протест, але він був мирним.

Флойд не був озброєний. Його нібито підозрювали в спробі продати підроблені банкноти в ресторані швидкого харчування. Він був доставлений машиною швидкої допомоги з місця арешту, і його смерть була підтверджена в той же вечір.

Мер Міннеаполіса Джейкоб Фрай закликав прокуратуру пред’явити звинувачення поліцейському. Справу передано ФБР.