Половина будівельних компаній Німеччини шукає фахівців з України

Подальше економічне зростання Німеччини виявилося під великим питанням через те, що на ринку праці все більше не вистачає кваліфікованих фахівців.

Згідно з даними, які наведені в доповіді Федерального об’єднання торгово-промислових палат Німеччини (DIHK), в 2018 році 47 відсотків усіх підприємств, які працюють в країні, повідомили, що відчувають значні труднощі з набором на вакансії нових кваліфікованих фахівців.

При цьому, серед всіх секторів економіки найбільші проблеми, викликані браком фахівців, відчувають підприємства будівельного сектору.

Не дивно, що, німецький уряд, який протягом багатьох десятиліть мав консервативні погляди на залучення іноземців для заповнення робочих місць, в кінці минулого року кардинально змінив свою імміграційну політику. Виявилося, що варіантів залишилося небагато: або дати можливість великій кількості трудових мігрантів з країн, що не входять до ЄС, працевлаштуватися в Німеччині, або залишитися з порожніми вакансіями, число яких кожен місяць тільки збільшується.

Як відзначають економічні експерти, брак працівників гальмує нормальний розвиток інфраструктури. Така ситуація на ринку праці негативно впливає на перспективний розвиток економіки Німеччини, яка на сьогоднішній день є найпотужнішою економікою Євросоюзу. Якщо вона почне гальмувати, то це, безумовно потягне за собою проблеми і в інших країнах блоку.

Для коригування ситуації урядом ФРН затверджений законопроект, який передбачає значне спрощення імміграції до Німеччини кваліфікованих спеціалістів із третіх країн.

Згідно з останніми підрахунками аналітиків, якщо існуючий дефіцит кадрів в наступні десять років збережеться, то Німеччина може недорахуватися 100 тисяч інженерів електротехніки, електроніки та інформаційної техніки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в четвертому кварталі 2018 року в Німеччині незайнятими було 1,46 мільйона робочих місць.

Згідно зі статистичними даними, найвищий рівень оплати праці зафіксовано в федеральній землі Гессен.