Британці побігли на пляжі, забувши про соціальну дистанцію

Англійський морський курорт Борнмут оголосив про критичну ситуацію на міських пляжах вчора (25 червня) після того, як десятки тисяч людей побігли на пляжі у самий жаркий день року, незважаючи на загрозу коронавіруса.

Температура піднялася до рекордних 33,3 градусів за Цельсієм.

Проте, місцева влада заявила, що «це жах», оскільки сонячна погода привернула приплив тисяч людей, які хотіли охолодитися на пляжі.

“Їх прибуття призвело до пробок на дорогах, незаконної парковки, куп сміття і антигромадської поведінки, включаючи п’яні бійки”, – повідомила місцева влада.

Відвідування пляжів дозволено після пом’якшення заходів по боротьбі з коронавірусом по всій країні, але як і раніше настійно рекомендується уникати скупчень людей.

Мер Борнмута заявив, що південне узбережжя Англії не готове прийняти таку велику кількість відвідувачів, і закликав людей дотримуватися соціальної дистанції. «Безвідповідальна поведінка і дії багатьох людей шокують, і наші послуги досягають абсолютного максимуму, тому що ми намагаємося захистити здоров’я кожного»,- сказав мер.

Британія сильно постраждала від глобальної епідемії коронавіруса, зафіксувавши найвищий рівень смертності в Європі на сьогоднішній день – більше 43 200 підтверджених випадків смерті.