200 померли всього за 24 години в Італії від коронавируса

За даними ANSA, число загиблих від нового коронавируса в Італії збільшилася майже на 200 осіб порівняно з учорашнім днем. На регулярному щоденному брифінгу глава цивільної оборони Італії Анджело Бореллі повідомив, що загиблих вже 827. Вчора їх було 631.

Зараз в Італії заражено 10 590 осіб, що на 2076 більше, ніж вчора. 1045 чоловік були вилікувані з початку епідемії в країні. Загальна кількість людей, заражених з початку епідемії в країні (включаючи вилікуваних і померлих) на сьогоднішній день, становить 12 462 на пояснив Бореллі. Він пояснив, що збільшення числа померлих і заражених людей ішло за тенденцією останніх декількох днів.

Прес-служба Франції повідомила, що президент Європейської комісії Урсула фон дер Лайєн заявила, що європейська сім’я з італійцями.

«У ці важкі часи я хочу сказати всім вам, хто бореться з епідемією коронавируса, що ви не самотні», – сказав фон дер Лайєн, кажучи по-італійськи. «Ми всі італійці», – сказала вона. «Європейська комісія зробить все можливе, щоб підтримати вас», – сказав фон дер Лайєн в своєму твіттері.

У той же час італійська поліція все ще розшукує 11 ув’язнених, які втекли під час заворушень в італійських в’язницях, викликаних епідемією коронавируса. Вони є частиною 72 ув’язнених, які скористалися хаосом у в’язниці Фоджа і зникли. Серед розшукуваних – 36-річний чоловік, який був затриманий в жовтні за вбивство матері своєї колишньої дівчини і декількох членів італійської мафії. Решта, які втекли з в’язниці в Фоджа, були взяті в полон.

За вихідні 6000 ув’язнених взяли участь у заворушеннях в італійських в’язницях. Були заворушення в 27 в’язницях. 12 ув’язнених померли, більшість з них отримали передозування після розграбування медичних установ в тюрмах. 40 охоронців отримали поранення.

Ув’язнені повстали і зажадали кращого захисту від епідемії. Вони також опротестували припинення відвідувань в рамках заходів по боротьбі з епідемією, повідомляє БТА.

Міністр закордонних справ Італії Луїджі ді Майо каже, що Італія отримає з Китаю два мільйони масок і близько 10 000 дихальних апаратів, а також 20 000 захисного одягу і 50 000 мазків від коронавируса. Поряд з доставкою в Італію китайські лікарі можуть приїхати, щоб познайомити своїх італійських колег з досвідом боротьби з епідемією в Китаї. Про це повідомив ді Майо в телефонній розмові з міністром закордонних справ Китаю Ван І, повідомляє ANSA.