Apple інвестує понад 1 мільярд євро в новий центр в Мюнхені

“Американський технологічний гігант Apple оголосив про створення «Європейського центру дизайну мікросхем» в Мюнхені, Німеччина, і інвестує понад 1 мільярд євро протягом наступних 3 років в розширення своєї команди, а також в дослідження і розробки”, – повідомляє AFP.

Мюнхен вже є найбільшим технічним центром компанії в Європі, в якому працює близько 1500 інженерів з 40 країн, що працюють в різних областях, включаючи управління живленням, розробку процесорів і бездротові технології.

“Новий центр стане будинком для зростаючого стільникового підрозділу Apple, найбільшого центру досліджень і розробок в області мобільних бездротових напівпровідників і програмного забезпечення”, – йдеться в заяві компанії: “Команда зосередиться на 5G і інших бездротових технологіях”.

Новий центр допоможе створити сотні робочих місць.

Глава компанії Тім Кук сказав, що Мюнхен є домом для Apple вже чотири десятиліття. У технологічного гіганта є база в місті з 1981 року, і тепер сотні інженерів розробляють мікрочіпи в центрах на півдні Німеччини.

Новий центр запрацює з 2022 року.

Вчора було оголошено, що ЄС поставив перед собою мету до 2030 року контролювати 20% світового ринку напівпровідників.

Згідно з новими планами Європейської комісії, ЄС розробить свій перший квантовий комп’ютер до кінця десятиліття, щоб підготуватися до нової ери високошвидкісних комп’ютерів.