Конгрес США: у Трампа немає повноважень диктатора

Юридична комісія при палаті представників у Конгресі США закликала президента Дональда Трампа прочитати закон про військові повноваження, щоб переконатися у відсутності диктаторської влади.

Члени комітету відповіли на пост Трампа в Твіттері, заявивши, що його повідомлення в соціальній мережі послужило попередженням Конгресу про можливі майбутні удари по Іраку.

У своєму повідомленні Трамп каже, що він не зобов’язаний за законом повідомляти конгресменів про свої наміри, але все ж він їх довів до відома.

«Цей пост повинен послужити повідомленням Конгресу США про те, що якщо Іран завдасть удару по будь-якій особі або цілі США, Сполучені Штати швидко і повністю завдадуть удару у відповідь, і, можливо, непропорційно»,- написав він у Твіттері.

У відповідь юридична комісія опублікувала заяву, в якій вона нагадала, що військові повноваження належать Конгресу відповідно до Конституції США.

«Ви повинні прочитати закон про військові повноваження. І ви не диктатор»,- йдеться у зверненні конгресменів до президента.