Робота на дому знижує стрес і підвищує продуктивність

“Робота на дому зменшує стрес, дозволяє проводити більше часу з сім’єю і підвищує продуктивність праці. Це видно з дослідження 7000 сімей в Німеччині, які працювали з дому під час пандемії”, – пише The Guardian.

Висновок полягає в тому, що багато хто з респондентів заявили, що у них був позитивний досвід.

Дослідження було замовлено страховиком здоров’я DAK і проводилося дослідними центрами IGES і FORSA до і під час пандемії.

З тих, хто регулярно працює з дому, 56% говорять, що вони більш продуктивно виконують свою роботу, а дві третини говорять, що можуть краще поєднувати роботу і сім’ю.

Згідно з опитуванням, майже 77% респондентів, які раніше не працювали вдома регулярно, кажуть, що хочуть продовжувати робити це в майбутньому.

Проте, майже половина респондентів визнають, що їм не вистачає чіткої межі між роботою і домашніми справами, і цей відсоток зріс до 52 відсотків серед людей у ​​віці від 18 до 29 років. Вони кажуть, що їм не вистачає прямих контактів з колегами.

Страховик здоров’я DAK зазначає, що роботодавці повинні серйозно ставитися до результатів, не ігноруючи при цьому негативних аспектів роботи на дому, таких як відсутність захисту на роботі і самотність, особливо для тих, хто живе один.