У Хорватії продають захисні маски, що вбивають вірус

До Хорватії прибула партія зі 128 000 масок, які нібито знищують коронавірус. Маски були розроблені ізраїльськими вченими, повідомляє хорватський портал 24 Chasa.

Вони будуть продаватися в аптечній мережі країни за ціною близько 40 кун (5,31 євро).

Компанія-імпортер Rinigard стверджує, що це тільки перша серія поставок, і очікує замовлень з Сербії, Угорщини, Австрії та Швейцарії, які вже проявили інтерес до оптових закупівель. Ціна буде залежати від обсягу замовлень і, можливо, зміниться в майбутньому.

Зовнішній вигляд маски не відрізняється від класичної хірургічної маски для обличчя, але при її виробництві в матеріал додається оксид міді, що володіє противірусними і антибактеріальними властивостями, пише портал.

Маску можна використовувати постійно, поки вона не буде фізично зруйнована, занурена в воду або сильно забруднена. Якщо носити кожен день, то її можна буде використовувати протягом місяця.

Маску можна носити безперервно протягом 3 годин, після чого її необхідно зняти, покласти на рівну поверхню і залишити на 40 хвилин, щоб матеріал нейтралізував хвороботворні мікроорганізми.

Ізраїльські вчені створили її на основі технології виробництва бинтів та іншої військової техніки. Специфіка даної маски полягає в тому, що її ефективність з часом не знижується.