Російські моряки отримали 253 роки в’язниці за торгівлю людьми в Греції

Два російських моряки отримали 253 роки в’язниці за перевезення нелегальних мігрантів і торгівлю людьми в Греції. Про це повідомив віце-президент російського відділення Міжнародного комітету із захисту прав людини Іван Мельников.

“Росіяни не визнали своєї провини”, – сказав Мельников.

За його словами, обвинувачені отримують від 7 до 12 років в’язниці за кожного нелегала. Звинувачення в інших злочинах були додані до вироку.

За даними російського посольства, моряки Костянтин Семенов і Іван Возніковцев були затримані в Греції минулого літа за звинуваченням в торгівлі людьми. Вони очікували вироку у в’язниці Корідалос в Афінах.

Російська дипломатична місія не отримала офіційного повідомлення про вирок від грецької судової системи.

Раніше російське посольство в Афінах повідомляло, що в грецьких в’язницях в цілому міститься 26 росіян, звинувачених або засуджених за незаконне ввезення мігрантів з Туреччини по морю. Дипломати закликають до обережності, коли росіяни шукають роботу за кордоном через небезпеку займатися незаконною діяльністю.

“З початку року торговці людьми були засуджені до сотень років в’язниці в Греції. Так, в січні цього року двоє росіян отримали 395 років позбавлення волі за перевезення нелегальних іммігрантів і були засуджені до виплати штрафу в розмірі 6 000 000 євро”,- передає ТАСС.