Трамп готує вето на проект оборонного бюджету через расизм

“Президент США Дональд Трамп може накласти вето на проект оборонного бюджету 2021 року”, – заявив Білий дім.

«У проекті бюджету міститься ряд положень, які викликають серйозну стурбованість. Серед інших важливих положень адміністрація рішуче виступає проти розділу 2829, в якому міститься заклик до перейменування деяких військових баз, що носили імена героїв Конфедерації. У разі подання президенту в його нинішньому вигляді старші радники будуть рекомендувати вето “,- йдеться в повідомленні Білого дому.

Це проект бюджету збройних сил, підготовлений палатою представників. Ще один проект бюджету готується Сенатом. Зазвичай проекти спочатку обговорюються в палаті, потім спільно обговорюються представниками республіканської та демократичної партій, проекти об’єднуються в один і тільки потім передаються на підпис президенту.

Серед іншого, в проекті нижньої палати згадується про те, що «настійно рекомендуються обмеження на використання військової техніки для Афганістану», що, серед іншого, обмежує право президента на скорочення там військового контингенту США.

Крім того, адміністрація заперечує проти ситуації зі скороченням військових США в Німеччині. У цьому розділі буде заборонено закриття будь-яких баз або об’єктів в рамках Європейської консолідації доти, поки міністр оборони не підтвердить, що більше немає необхідності в військовій присутності в Європі.

Обмеження скорочення чисельності військовослужбовців суперечить повноваженням президента, як головнокомандувача.