У Норвегії жертвам AstraZeneca виплачується компенсація

Троє норвезьких громадян отримають компенсацію за негативні наслідки для здоров’я після вакцинації від коронавіруса препаратом британо-шведської компанії AstraZeneca. Про це повідомила місцева телекомпанія NRK, посилаючись на рішення Норвезької системи компенсації пацієнтам (NPE).

“У першому випадку це жінка, медичний працівник, якій ще не було 50 років, що померла в березні через ускладнення, які розвинулися після вакцинації. Родичі жінки отримають компенсацію”, – повідомляє ІА «ФОКУС».

У телекомпанії відзначили, що двоє інших пацієнтів – жінка, що також працює в сфері охорони здоров’я, і ​​тридцятирічний чоловік живі, але чоловік все ще страждає від наслідків ускладнень. Обидва пацієнти, як і раніше, знаходяться у відпустці через хворобу. Розмір компенсації, яку вони отримають, поки не оголошений.

На сьогоднішній день NPE отримала 77 заяв на компенсацію негативних наслідків вакцинації від коронавіруса. У 53 випадках скарги були після імунізації AstraZeneca, в 11 – Pfizer, в шести – Moderna, ще в семи випадках залишається неясним, який тип вакцини був введений.

У травні AstraZeneca була виключена з програми вакцинації в Норвегії. Вакцинація в країні препаратом цієї фірми була припинена 11 березня після повідомлень про тромби і порушеннях згортання крові у вакцинованих людей.