Вашингтон узаконив компостування трупів

Вашингтон став першим штатом США, що узаконив компостування людських трупів. З нового року жителі штату зможуть вибирати, чи хочуть вони після смерті бути похованими, кремованими або підданими природній переробці.
Як пише BBC, американці вирішили ввести такий закон по декільком причинам. Одніє з них є просто скорочення земельного фонду, який можна використовувати для створення кладовищ. Є ще питання екології. Такий метод – в порівнянні зі стандартними варіантами поховання – призводить до значно нижчого викиду вуглекислого газу в атмосферу. Прихильники цього рішення також вказують на буквальне посмертне «повернення людини до коріння».
Катріна Спейд, яка в Вашингтоні лобіювала закон про новий спосіб поховання, вказала AFB, що компостування “є альтернативою бальзамування і поховання чи кремації. Воно природнє та безпечне, а також принесе значне зменшення викидів вуглекислого газу і економію використання земельних ділянок». Жінка заснувала компанію, яка повинна буде займатися цим процесом.
У чому полягає компостування трупів?
У компанії, заснованої Спейд, компостування має починатися з розміщення людських трупів в сталевий герметичний шестикутний контейнер, в який також входять люцерна, тріска і солома. Після закриття контейнера організм в природному процесі розкладається протягом 30 днів. В результаті виходить дві тачки, повні компосту. Їх отримує сім’я, яка може використовувати їх для вирощування квітів.
На Заході компостування людських тіл стає все більш популярним. Наприклад, такими були похорони зірки серіалу «Беверлі-Хіллз 90210» Люка Перрі, який був похований в спеціальному «грибному костюмі», завданням якого було зменшити викид токсичних речовин в той час, коли його тіло розкладалось.
Компостування трупів є законним в Швеції, в той час як в Британії існує природне поховання або поховання трупів без труни.