Google не дасть заробляти гроші на рекламі тим, хто заперечує зміну клімату

“Інтернет-гігант Google заборонить тим, хто заперечує зміну клімату, отримувати прибуток від його контенту на своїх платформах. Про це повідомила американська компанія”, – пише DPA.

“Нові правила для рекламодавців, видавців і авторів на YouTube будуть забороняти рекламу і доходи від контенту, який «суперечить встановленому науковому консенсусу про існування та причини» зміни клімату”, – йдеться в заяві компанії.

«Це включає в себе контент, націлений на зміну клімату, такий, як фабрикація або шахрайство, твердження, які заперечують, що довгострокові тенденції вказують на потепління глобального клімату, і твердження, які заперечують, що викиди парникових газів або діяльність людини сприяють зміні клімату», – йдеться в заяві Google.

«Рекламодавці просто не хочуть, щоб їх реклама з’являлася поруч з цим контентом. А видавці та автори не хочуть, щоб реклама, що просуває ці заяви, з’являлася на їхніх сторінках або відео», – наполягає інтернет-гігант.

«Ми продовжимо дозволяти рекламу і отримувати дохід з інших тем, пов’язаних з кліматом, включаючи публічні дебати по кліматичній політиці, різних наслідків зміни клімату, новим дослідженням і багато чому іншому», – заявили в Google.

Компанія приступить до реалізації виробленої політики в листопаді.