Нові заходи проти китайського вірусу по всьому світу

Після того, як Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) офіційно змінила свою позицію щодо нового китайського вірусу (2019-nCoV), ряд країн світу вжили додаткових заходів.

Державний департамент США дозволив часткову евакуацію співробітників посольства Пекіна і консульств Китаю, повідомляє Axios.

Згідно з публікацією, на яку посилається представник Департаменту, повідомлення про “дозволений виїзд” поширюється на всіх співробітників посольства США в Пекіні і генеральних консульств у всіх основних провінціях Китаю, присутність яких не потрібна для роботи цих місій.

“Державний департамент розгляне статус санкціонованого від’їзду посольства США в Пекіні і генеральних консульств в Китаї, якщо це буде необхідно. Посольство і генеральні консульства США в Китаї будуть продовжувати надавати консульські послуги, наскільки дозволяють ресурси”, – сказав офіційний представник Держдепартаменту.

Раніше Сполучені Штати евакуювали з Ухані близько 200 співробітників консульства США, їх сім’ї та інших американських громадян. А в США вже підтверджені два випадки зараження-жінка, яка подорожує в Китай, заразила свого чоловіка. Вони обидва живуть в Чикаго.

У той же час Державний секретар з туризму підтвердив, що з туристичними агентствами, які ведуть туристів з Китаю, було досягнуто угоди про припинення всіх домовленостей на невизначений термін через поширення коронавірусу.

В іншій країні, Греції, є також сумніви з приводу випадку коронавірусу. Симптоми проявляються людиною, яка вже знаходиться в ізоляції, Зразки відправлені для дослідження-чи є це новим вірусом або іншим захворюванням.

Італійський уряд оголосив, що він призупиняє всі рейси між Італією та Китаєм після того, як лікарі підтвердили, що у двох китайських туристів є позитивні тести на коронавірус. Туристи, які, як вважають, є чоловіком і дружиною, знаходяться в ізоляції в лікарні інфекційних захворювань в Італії. «Ми є першою країною Європейського Союзу, яка вживає цього запобіжного заходу», – заявив прем’єр-міністр Джузеппе Конте на прес-конференції.

Турецькі Авіалінії оголосили, що припиняють рейси в Китай до 9 лютого через ріст епідемії, викликаної коронавірусом, повідомляє агентство Anadolu.

«З метою оцінки ситуації і недавнього розвитку подій, пов’язаних з поширенням коронавірусу, а також дій національної і міжнародної влади, ми припиняємо наші рейси в міста Пекін, Гуанчжоу, Шанхай і Сіань до 9 лютого», – сказав старший віце-президент Turkish Airlines зі зв’язків зі ЗМІ.

Тим часом американські пілоти подали позов проти American Airlines, щоб змусити компанію призупинити рейси в Китай через спалах там вірусної епідемії.

Великі авіакомпанії по всьому світу припинили або різко скоротили обслуговування рейсів до Китаю, в тому числі американські перевізники United і Delta. American Airlines скасувала деякі рейси, але тільки з 9 лютого по 27 березня і тільки з аеропорту Лос-Анджелеса.

Асоціація пілотів Альянсу (АРА) подала позов в Техасі, посилаючись на «серйозні і в багатьох відношеннях досі невідомі загрози здоров’ю, викликані коронавірусом».Союз прагне тимчасово призупинити авіотранспортні послуги між США і Китаєм, зазначивши, що American Airlines виконує близько 56 щомісячних рейсів між Міжнародним аеропортом Далласа і аеропортами Китаю.

“Багато інших великих авіаперевізників, які обслуговують Китай, включаючи British Airways, Air Canada і Lufthansa, вирішили припинити обслуговування цієї країни з міркувань обережності», – йдеться в заяві АРА.

Новий коронавірус на сьогоднішній день став причиною загибелі 213 осіб, а число інфікованих в Китаї вже становить 9602 людини.