Протиепідемічні заворушення у Франції, США та інших країнах

Повстання з приводу соціальної ізоляції вибухнули в багатьох місцях по всьому світу. У Парижі поліцію звинуватили в расизмі і насильстві по відношенню до представників меншин, які зловживають карантином. Найжорстокіші сцени відбувалися в північних передмістях французької столиці, де поліція була змушена використовувати сльозогінний газ.

За повідомленням агентства Reuters, “молоді люди запалили сміттєві баки в бідних передмістях Парижа в ще одну ніч заворушень на тлі загроз крихкого соціального миру на знак протесту проти жорстких карантинних заходів”.

Близько 2000 ізраїльтян взяли участь в демонстрації в Тель-Авіві проти прем’єр-міністра Нетаньяху і накладених заходів. Протестуючі носили чорні прапори, які стали символом кампанії. Станом на понеділок в Ізраїлі деякі заходи послаблюються. 30% працівників можуть повернутися на свої робочі місця. Спорт дозволяється в радіусі 500 метрів від будинку, але маски залишаються обов’язковими.

Сотні людей також вирушили до великих міст Бразилії, перекривши рух. Водії на вулицях Ріо-де-Жанейро, Сан-Пауло і столиці Бразилії вимагали відставки політиків, які вирішили ввести жорстку економічну і соціальну блокаду. Президент Джейрах Болсонсару піддав різкій критиці заходи і звільнив міністра охорони здоров’я Луїса Анріке Мандету, який захищав фізичну дистанцію.