Туристи в Грецію з «паспортами здоров’я»

“Туристам, які приїжджатимуть до Греції на літо, ймовірно, доведеться ввести, так звані, «Паспорти здоров’я»,- сказав міністр туризму Харріс Теохаріс в інтерв’ю телеканалу Sky. За його словами, ідея все ще обговорюється, але це спосіб «безпечного в’їзду» туристів до країни. Теохаріс підкреслив, що найбільшою проблемою для туризму є забезпечення безпечного в’їзду і виїзду з Греції. Немає подробиць про те, яким буде «паспорт здоров’я». Міністр пояснив, що в ЄС проводяться консультації про можливості надання надійних тестів на коронавірус для будь-якого громадянина Європи, який бажає подорожувати.

Міністр Теохаріс прогнозує, що в цьому році туристичний сезон в Греції буде обмежений трьома місяцями – липнем, серпнем і вереснем, в які вони розраховують компенсувати втрати. Він не виключив можливості продовження сезону в жовтні і листопаді, але це залежить від ситуації з коронавірусом. Греція прогнозує зниження туризму на 50%. Країна не очікує туристів з країн за межами Європи цього літа.

Боси п’яти найбільших грецьких готельних мереж повідомили газеті Kathimerini, що туристичний сезон почнеться не раніше липня. Важливим сигналом для сектора буде зняття обмежень, введених через коронавырус, але не тільки. Вони також наголошують на необхідності загальноєвропейських протоколів охорони здоров’я, які зроблять так, щоб туристи почувалися в безпеці. Готельєри задоволені заходами уряду, але також закликають до збільшення податкових пільг.