Почалася підготовка угоди про трудової міграції між Україною і Болгарією

Прийнято рішення про початок підготовки проекту угоди між Україною та Болгарією, яке має врегулювати питання трудової міграції українських громадян в цю країну на Балканах.

трудовая миграция в Болгарию

Таким чином, скоро почнеться робота над угодою про врегулювання трудової міграції між двома країнами, що дасть можливість українським громадянам працювати в Болгарії легально, з нарахуванням страхового стажу та соціальним пакетом.

Делегація на майбутніх переговорах буде складатися з представників Міністерства соціальної політики, Міністерства юстиції та Міністерства закордонних справ, що дасть можливість опрацювати всі нюанси.

Незважаючи на звіти Держстату, середня зарплата в Україні збільшується, цих грошей українцям не вистачає на елементарне, тому трудова міграція, в тому числі і в Болгарію, де порівняно з країнами Західної Європи невеликі заробітні плати, для наших співгромадян є виходом у цій скрутній ситуації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про новому звіті МВФ, з якого випливає, що Україна на сьогодні є найбіднішою країною Європи.

Джерело: www.eurabota.ua

19.10.2018