США вбили лідера “Аль – Каїди” в Ємені – Касима аль-Раймі

Білий дім повідомив, що США провели операцію, в ході якої був ліквідований лідер “Аль-Каїди” в Ємені Касим аль-Раймі.

“Очолювана аль-Раймі “Аль-Каїда” в Ємені вчинила кричуще насильство щодо цивільних осіб і намагалася здійснювати і надихати численні напади на Сполучені Штати і наші сили”, – говорить у своїй заяві президента США Дональда Трамп.

Він не розкрив, як саме був убитий лідер ісламістів. Згідно непідтвердженої інформації з Ємену, терорист був убитий в результаті повітряного удару безпілотного літака у Марібе в останні дні.

Білий дім вважає “Аль-Каїду” в Ємені одним з найбільш смертоносних крил терористичної організації.

Апарат президента нагадує, що аль-Раймі взяв на себе відповідальність за стрілянину на військовій морській базі США в Пенсаколі в грудні минулого року. Тоді саудівські військові під час навчального тренування, яке проводили Сполучені Штати, вбили трьох американських моряків.

На початку лютого стало відомо, що Збройні сили США атакували позиції в Ємені щодо терористичного угруповання “Аль-Каїда” на Аравійському півострові. Удар був направлений по лідеру одного з угруповань – Касиму аль-Раймі.

Раніше Державний департамент оголосив про винагороду в розмірі 10 мільйонів доларів за інформацію, яка допоможе виявити бойовиків в рамках програми “Нагороди за правосуддя”.

Діяльність “Аль-Каїди” в Ємені загрожує ключовому союзнику США в регіоні – Саудівській Аравії.