Скарги: зарплати лікарів США знижені на 40%

CBS News повідомляє, що фінансова криза, викликана пандемією коронавіруса, зачіпає деяких фахівців в області охорони здоров’я в Сполучених Штатах.

Телебачення поспілкувалося з лікарями швидкої допомоги, принаймні, в півдюжині штатів, які говорять, що у їм скоротили заробітну плату до 40%.

Американський коледж лікарів швидкої допомоги заявив, що скорочення пільг і змін може призвести до закриття деяких відділень невідкладної допомоги.

Доктор Леслі Саймон, керівник відділення невідкладної допомоги в клініці Майо, яка щодня спостерігає за пацієнтами з симптомами COVID-19, говорить, що це образливо, «коли вам скорочують зарплату».

Саймон і її команді скоротили зарплату на 10% в результаті очікуваної втрати лікарні в 3 мільярди доларів. «У нас все ще є студентські позики. У нас є діти, яких потрібно відправити в коледж. У нас є іпотека»,- прокоментувала вона.

Клініка Майо – одна з тисяч лікарень по всій країні, які швидко втрачають дохід. Згідно JP Morgan Chase, більшість лікарень отримували половину або більше свого доходу від процедур, які припинені. Додайте до цієї втрати як мінімум 30% -ве зниження числа невідкладних відвідувань.

Лікар швидкої допомоги, який не хоче говорити перед камерою, сказав CBS News, що її зміни скоротилися приблизно на 50%, і що вона тепер є єдиним лікарем в зміну замість чотирьох, як раніше.

Доктор Наташа К., яка вчора перевірила 17 пацієнтів на наявність COVID-19, погодилася виступити, якщо CBS News не використає її прізвище. Вона боїться втратити роботу. «Ми відчуваємо, що наша робота зараз важливіше, ніж будь-коли. Трохи важко зрозуміти, що сталося. Це не змінює наше ставлення до роботи»,- пояснила Наташа.