Опитування, проведене в Росії, показує, наскільки серйозним буде вплив коронавируса на туризм

Згідно з дослідженням соціологів з Discovery Bank, тільки 40% росіян готові піти у відпустку влітку. Інші або взагалі не планують її, або на даний час не працюють і планують присвятити літні місяці пошуку роботи.

“11-12 травня соціологи провели опитування серед тисячі росіян у віці 18-60 років із середнім доходом 30-60 тисяч рублів на місяць в містах з населенням більше 100 тисяч чоловік”, – повідомляє РІА Новини.

«Третина жителів нашої країни не планують відпочивати цього літа, 13% на даний час не працюють, а ще 7% мають намір присвятити літні місяці пошуку роботи», – йдеться в опитуванні. Відзначається, що ще 7% респондентів досі не мають планів на літо.

У той же час, згідно з опитуванням, лише 26% росіян зможуть дозволити собі літні канікули в 2020 році, а ще 15% готові піти у відпустку, тільки якщо відкриють кордони.

З тих, хто планує літню відпустку, 19% респондентів планують провести його вдома, а 18% росіян хочуть відправитися на відпочинок всередині країни. Тільки 14% респондентів хочуть відпочити за її межами.

Близько 27% респондентів заявили, що, як правило, вони бояться тривалих поїздок після карантину, а 8% респондентів були готові виїхати за кордон, по принаймні, через рік після закінчення пандемії. 13% респондентів, які зазвичай готові відпочити влітку, кажуть, що на даний час у них немає грошей для поїздок за кордон.