Британській поліції надали ширші повноваження для виявлення іноземних агентів

На сьогоднішній день британська поліція отримала нові повноваження щодо перевірки особи та затримання людей, підозрюваних у «ворожій іноземній діяльності», повідомляє AFP.

Міра була прийнята у відповідь на атаку з «Новачком» в Солсбері в 2018 році, в якій Лондон звинуватив Москву.

Спеціально підготовлені співробітники поліції зможуть приймати нові заходи у випадках шпигунства і іншого іноземного втручання відповідно до закону про боротьбу з тероризмом і безпекою кордонів, який вступив в силу сьогодні.

«Загроза ворожої іноземної діяльності для Великобританії зростає і змінюється», – сказав міністр внутрішніх справ Прити Патель.

«Ці нові повноваження посилають дуже чіткий сигнал тим, хто причетний до цього, про те, що цей уряд не терпить антибританських інтересів. Однак я вважаю, що необхідно зробити більше, і ми розробляємо нові заходи для покращення діючих законів і створення нових, щоб ми могли діяти, випереджаючи загрозу », – додав Патель.

Отруєння в березні 2018 року колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля в місті Солсбері на південному заході країни загострило відносини між Лондоном і Москвою.

Росія заперечувала свою причетність до інциденту, що призвело до взаємної висилки дипломатів між Лондоном і його союзниками, з одного боку, і Москвою, з іншого, в безпрецедентних масштабах з моменту закінчення Другої світової війни, повідомляє AFP.