Замах на тимчасового президента Малі під час проповіді в мечеті

Тимчасовий президент Малі Ассімі Гоїта не постраждав під час замаху в мечеті столиці Бамако. Про це повідомляє AFP з посиланням на службу безпеки і адміністрацію тимчасового глави держави.

В адміністрації Гоїти підтвердили, що він «живий і здоровий», а двоє нападників були затримані охороною. Тимчасового президента доставили до військового штабу гарнізонного містечка Каті відразу після замаху, а мечеть і її околиці за 15 хвилин були очищені від віруючих.

За словами джерела в службі безпеки стало відомо, що за фактом нападу ведеться розслідування, а спіймані злочинці перебувають під вартою.

Керуючий мечеті повідомив AFP, що в ході інциденту постраждав чоловік, який знаходився поряд з президентом.

Напад на тимчасового президента Малі відбувся в мечеті під час святкування Курбан-байраму. Замах стався після проповіді імама, під час ритуального вбивства вівці. Нападниками були двоє чоловіків, у одного з них був ніж.

Гоїта став тимчасовим президентом 31 травня, в результаті очоленого ним військового перевороту. Причиною путчу стало невдоволення армії складом попереднього тимчасового уряду, який був сформований у вересні 2020 року.