Найчастіше напиваються англійці і шотландці

Британці і шотландці очолюють міжнародний рейтинг того, як часто люди напиваються настільки, що втрачають рівновагу і лаються.

Британське видання Guardian опублікувало результати Global Drugs Survey (GDS) за 2020 рік, які показують, що проблема алкоголю в Великобританії набагато серйозніше, ніж вживання наркотиків. Більше 5% людей у ​​віці до 25 років в Великобританії потрапляють до лікарні після вживання алкоголю, в порівнянні із середнім показником в 2% у всьому світі.

У дослідженні взяли участь більше 110000 чоловік по всьому світу, в тому числі 5283 в Великобританії, протягом трьох місяців з листопада 2019 року по лютий 2020 року, до пандемії коронавіруса.

Повторюються висновки минулого року, що британці п’ють частіше, ніж в інших країнах. Респондентів запитували, скільки разів вони напивалися настільки, що втрачали рівновагу або порушувалася їх мова, вони не могли зосередитися на речах, і їх поведінка явно відрізнялася від поведінки інших людей.

Використовуючи це визначення, люди в Шотландії та Англії кажуть, що в минулому році вони в середньому напивалися більше, ніж 33 рази. Це найвищий рівень у всіх 25 країнах, які брали участь в дослідженні, і більш ніж в два рази вище рівня в декількох європейських країнах, включаючи Польщу, Угорщину, Німеччину, Грецію, Іспанію, Італію та Португалію. Середній світовий показник перевищує 20 разів, при цьому колумбійці знаходяться в нижній частині рейтингу з показником 6,5 рази.

Тільки 7% респондентів в Шотландії та Англії заявили, що не вживали алкоголь протягом останніх 12 місяців. Тільки данці і австралійці мають менший відсоток (5 відсотків) в цій групі.

Британці відносяться до числа тих, хто найменш розкаявся в тому, що напивався. В середньому 32,8% людей у ​​всьому світі жалкують про те, що напилися. В Англії цей відсоток становить 31 відсоток, в Шотландії – 33,8% і в Колумбії – 88,3%.

Окреме дослідження GDS, проведене в минулому році, показало, що 48% британців заявили, що вони стали частіше пити з початку пандемії.