Примари переслідують карантинних злочинців в Індонезії

Село Кепух в Індонезії недавно було захоплене примарами – таємничими білими фігурами, які нападають на нічого не підозрюють перехожих, потім зникають.

Село острова Ява використовує привідів для патрулювання вулиць, сподіваючись, що багатовікові забобони будуть тримати людей в будинках та далеко від коронавіруса.

«Ми хотіли створити стримуючий ефект, тому що поконгі зловісні і лякають людей»,- сказав Анжар Панканнінгас, глава сільської молодіжної групи, яка координує з поліцією нетрадиційну ініціативу з просування соціальної дистанції під час поширення коронавіруса.

Примарні фігури, відомі як «поконгі», зазвичай загорнуті в білі плащі з примарними білими обличчями і димчасто-чорними очима. В індонезійському фольклорі вони представляють замкнені душі мертвих.

Організатори запускають дивовижні патрулі за участю сільських добровольців, які грають роль привидів.

Президент Джоко Відодо виступив проти національної блокади і замість цього закликав людей до соціальної дистанції і хорошої гігієні.

Але, з огляду на найвищий рівень смертності від коронавіруса в Азії після Китаю, деякі громади, такі як село Кепух, вирішили взяти справу в свої руки, розгорнувши «патрулювання привидів» і обмеживши пересування всередині і за межами свого села.

В Індонезії вже зареєстровано 4241 підтверджений випадок коронавіруса і 373 смертельних випадки, при цьому їх число значно зростає.

Дослідники з Університету Індонезії вважають, що до травня може бути 140000 смертей і 1,5 мільйона заражених без більш строгих обмежень.

Спостерігачі, які приїхали до села Кепух для перевірки, повідомили, що надприродна стратегія, схоже, спрацювала – жителі в жаху біжать, коли примари «матеріалізуються».

«З тих пір як з’явилися “поконги”, батьки та діти не покидали своїх будинків», – каже житель села Карно Супадмо.- «А люди не збираються і не залишаються на вулицях після вечірніх молитов».