Французькі лікарі з новою пропозицією, як захистити себе від COVID-19

“Французькі лікарі дали нову рекомендацію, що щоб зупинити поширення коронавіруса, потрібно не розмовляти в громадському транспорті”,- повідомляє AP.

Академія французьких лікарів випустила новий довідник порад, який закликає людей «уникати розмов по телефону» в метро, ​​автобусах і в громадських місцях, де фізичне дистанціювання неможливо. Маски були обов’язковими в країні з травня, але пасажири часто знімають або приспускають їх, щоб розмовляти по мобільних телефонах.

Деякі французькі експерти вже закликають до ще більш жорстких заходів, зокрема до введення третього національного карантину. На даний час у французьких лікарнях більше пацієнтів з Covid-19, ніж в жовтні, коли президент Еммануель Макрон ввів другу ізоляцію.

На даний час пацієнти з Covid-19 займають більше половини відділень інтенсивної терапії в країні. Число нових випадків зараження в цьому місяці постійно зростає і зараз перевищує 20 000 осіб щодня.

У Франції зараз діє найтривалішу комендантську годину через вірус у всій Європі – з 18:00 до 6:00. Ресторани та туристичні об’єкти закриті з жовтня.

Число загиблих від Covid-19 у Франції на даний момент становить 72 647 чоловік.