F-16 розбився в Ісламабаді під час репетиції військового параду (ВІДЕО)

Пакистанський винищувач F-16 розбився в Ісламабаді в результаті інциденту під час репетиції майбутнього військового параду в столиці.

Не було ніякої інформації про долю пілота і другого пілота або ж деталей події з району, де розбився літак.

Знімки в соціальних мережах показують, що після того, як літак впав на землю, в небо зметнувся стовп диму.

«Військові повітряні сили Пакистану жалкують про те, що літак F-16 розбився недалеко від Шакарпаряна, Ісламабад, під час репетицій 23 березня. Рятувальні бригади були спрямовані на місце аварії», – йдеться в повідомленні Бі-бі-сі.

Другий співробітник служби безпеки, виступаючи на умовах анонімності, підтвердив аварію.

Репетиції проводилися для щорічного військового параду, який відбудеться в Ісламабаді в цьому місяці, щоб відзначити День Пакистану.

Літаки F-16 є одними з найбільш цінних активів в арсеналі пакистанської армії. В країні є близько 50 літаків F-16, кожен вартістю не менше 40 мільйонів доларів.

Інцидент в середу стався через кілька місяців після того, як винищувач впав під час навчальної місії біля міста Мьянвалі в східній провінції Пенджаб, під час якого загинуло обидва пілота.

У липні минулого року, щонайменше 18 людей загинули, коли маленький військовий літак, що належить армії, розбився в житловому районі в пакистанському місті Равалпінді.

А в 2016 році літак Пакистанських міжнародних авіаліній загорівся після того, як один з його двох двигунів був заблокований під час польоту з північного Пакистану в Ісламабад, в результаті чого загинуло більше 40 осіб.