Себастьян Курц заявив, що не буде церемонитися з нелегальними іммігрантами

Більше тижня тому в Австрії відбулися позачергові парламентські вибори, на яких переконливо перемогла партія колишнього прем’єр-міністра Себастьяна Курца.

Згідно з чинною процедурою, президент країни вдруге поспіль доручив сформувати уряд молодому і амбітному лідеру Австрійської народної партії.

Днями Себастьян Курц категорично заявив, що бачить найголовніше завдання для свого уряду в тому, щоб істотно активізувати боротьбу з нелегальною імміграцією – однією з головних проблем в країні і в Євросоюзі, яку потрібно вирішувати швидко.

«Питання боротьби з нелегальними мігрантами стане головним на порядку денному переговорів по формуванню уряду»,- заявив Себастьян Курц в столиці Австрії, Відні, на спільній прес-конференції з президентом країни Александером Ван дер Белленом.

«Також новому уряду потрібно буде боротися з загрозою економічного спаду і зростанням безробіття»,- розповів Курц.

А федеральний президент Австрії підкреслив, що в число пріоритетних завдань для нового уряду обов’язково повинно увійти питання про захист клімату.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в уряді Австрії прийняли рішення про спрощення правил працевлаштування для іноземних робітників, в тому числі українців, оскільки на ринку праці спостерігається гострий дефіцит кваліфікованих фахівців.

Згідно з даними європейського статистичного агентства Євростат, рівень безробіття в країнах єврозони склав 7,4 відсотка, а в усьому Євросоюзі він знизився до рекордних 6,2 відсотка.