Італія розгромила міжнародне наркоугруповання, очолюване мафіозним кланом Ндрангета

“Італійська поліція заявляє, що вони придушили міжнародну операцію з незаконного обігу наркотиків, яку проводить мафіозний клан Ндрангета, внаслідок чого понад 100 підозрюваних отримали ордери на арешт по всій країні”, – повідомляє AFP.

“Шість італійців було також заарештовано у Швейцарії в рамках поліцейської операції, кульмінацією якої стали три окремі розслідування, проведені сім’єю Крот”, – повідомила поліція.

“Одна з найбільш злочинних організацій у Європі розчленована”, – заявив на прес-конференції комісар поліції Реджо-ді-Калабрія Бруно Мегале.

Клан сім’ї Крот «не лише брав участь у незаконному обігу наркотиків, а й запровадив правила Ндрангети у різних секторах економіки», – сказав він, не вдаючись до подробиць.

Підозрюваним, виявленим у ході розслідувань у Мілані, Флоренції та Реджо-ді-Калабрія, також були пред’явлені звинувачення у зберіганні незаконної зброї, ухиленні від сплати податків, шахрайстві та вимаганні.

Ндрангета, що базується в регіоні Калабрія, який є вершиною італійського чобота, випередила відоме мафіозне угруповання Cosa Nostra на Сицилії і стала наймогутнішим італійським мафіозним кланом і діє в усьому світі.

Він контролює більшу частину кокаїну, що надходить до Європи. Сьогодні влада повідомила, що в ході різних операцій у 2019 та 2020 роках у портах Ліворно в Тоскані та Джоя Тауро в Калабрії було вилучено більше тонни наркотику.

Слідчі з’ясували, що у 2019 році клан працював із чотирма італійськими перуанцями та колумбійцем.

Двоє відповідали за обробку наркотику, а троє інших були професійними водолазами, які могли знайти його у морі у випадках, коли вантаж скидався за борт до прибуття до порту.

Міністр внутрішніх справ Італії Лучіана Ламоргезе назвала арешти ударом по злочинному угрупованню, що налічує близько 20 000 членів по всьому світу.

Заступник прокурора Алессандра Дольчі, яка очолює оперативну групу боротьби з мафією в Мілані, заявила, що прослухані розмови, зібрані під час розслідування, надали «фотографію» сьогоднішньої Ндрангети.

У сегментах розмов, які розповсюджує поліція, можна почути, як бандити говорять про ритуал «хрещення мечем» одного члена, тоді як інші обговорюють бізнес-кейси.

За словами заступника прокурора Гаетано Пачі, «надзвичайно складна та важка» поліцейська операція пролила світло на «360-градусну роль», яку зіграв передбачуваний молодий начальник Моула Рокко.

26-річний чоловік, одна з цілей сьогоднішньої операції, взяв на себе «кермо правління кланом і взяв на себе роль лідера … незважаючи на свій тендітний вік».

Згідно з щоденною газетою Gazzetta del Sud, Рокко Моле підозрюють у тому, що він став босом, хоча він провів три роки у неповнолітньому віці у проекті, спрямованому на те, щоб допомогти дітям із мафіозних сімей вирватися на волю.