Сім’я оператора Галини Хатчинс позивається до Алека Болдуіна

До суду на американського актора подала сім’я оператора Галини Хатчінс, яка стала жертвою нещасного випадку на зйомках фільму «Ржавчина» з Алеком Болдуїном. Її родичі вимагають «значної компенсації» за її безглузду смерть.

Сім’я Хатчинс вперше подала позов проти знімальної команди, продюсерів та авторів вестерну — майже через півроку після інциденту. У жовтні 2021 року актор Алек Болдуін під час зйомок екшен-сцени вистрілив із револьвера, смертельно поранивши оператора та зачепивши режисера фільму Джоела Соузу.

Відповідачами у справі серед інших проходять сам Алек Болдуїн, зброяр Ханна Гутьєррес Рід та помічник режисера Девід Холлс.

Адвокати вважають, що інцидент стався саме через недбалість авторів вестерну та порушення безлічі правил безпеки. Версію із саботажем повністю виключають.

Позивачі відзначають, що Хатчінс все ще була б жива і знаходилася поряд зі своєю сім’єю, якби знімальна команда не порушувала правила безпеки, з метою встигнути вкластися в графік та закінчити роботу якнайшвидше.

Юристи родини Хатчинс наголошують, що Болдуїн та продюсери вестерна знали про проблеми зі зброєю на майданчику, але не вжили жодних заходів.

Як доказ до заяви доклали анімаційний ролик, у якому відтворили деталі інциденту та заперечили слова Болдуїна, який заявляв, що не натискав на спусковий гачок. Збройовий експерт припустив, що актор не знав, що револьвер вистрілить, якщо звести курок і відпустити його, затискаючи спусковий гачок.

Адвокат сім’ї оператора Галини Хатчинст стверджує, що Болдуїн відмовився навчатися поводженню зі зброєю.

Адвокати зазначають, що знімальна команда порушила щонайменше 15 правил безпеки, які в індустрії вже давно встояли і вважаються стандартом.

Юрист Болдуїна та продюсерів фільму Rust заявив, що актор та інші члени команди повністю покладалися на професіоналів, яких спеціально найняли для перевірки зброї.

Поліція ще не висунула нікому звинувачення за новим позовом.

Раніше члени знімальної команди подали позови на свій захист. Так, зброяр Ханна Гутьєррес Рід позивається до постачальника боєприпасів, зазначаючи, що саме вони продали їй бойові патрони замість неодружених.