Бразилія заарештувала італійського наркобарона-втекача, пов’язаного з калабрійської мафією

“Федеральна поліція Бразилії заарештувала Рокко Морабіто, італійського наркобарона-втекача, пов’язаного з впливовим злочинним угрупованням Ндрангета, підкресливши зростаюче значення Бразилії в пов’язаній з Європою торгівлі кокаїном”, – повідомляє Reuters.

Згідно із заявою Міністерства юстиції Бразилії, Морабіто був заарештований в готельному номері в північно-східному прибережному місті Жоао Пессоа разом з двома іншими іноземцями. Один з іноземців – ще один італійський утікач, без додаткової інформації.

Бразильська поліція додала, що представники італійської поліції виїжджали до Бразилії для затримання і брали участь в операції.

«(Морабіто) вважається другим найбільш розшукуваним злочинцем в Італії і звинувачується в співучасті в Ндрангета, що вважається однією з найбільших і найбільш впливових злочинних організацій в світі», – заявило міністерство юстиції.

Воно додало, що Морабіто вже засудили до 30 років тюремного ув’язнення в Італії.

В останні роки Бразилія стала ключовим гравцем в трансатлантичній торгівлі наркотиками, а її злочинні угруповання пов’язані з мафіозі з Італії, Голландії та Балкан з метою контрабанди рекордних обсягів кокаїну до Європи.

Арешт Морабіто на північному сході Бразилії також натякає на зростаючу тенденцію в поставках кокаїну з більш бідного регіону країни через посилення контролю в великих портах на південному сході Бразилії.

Ндрангета базується в південному регіоні Калабрії, на миску італійського чобота, і перевершила сицилійську мафію Коза Ностра, ставши найвпливовішим мафіозним угрупуванням країни і однією з найбільших злочинних угруповань в світі.