Німеччина закликає до дотримання правил космічної безпеки після удару із супутника Росії

“Уряд Німеччини заявив, що він «дуже стурбований» знищенням Росією одного з її супутників під час ракетних випробувань, і закликав вжити термінових заходів щодо «зміцнення безпеки та довіри»”, – повідомляє AFP.

«Ми закликаємо всі країни конструктивно брати участь у цьому процесі та у розробці принципів відповідальної поведінки у космосі», – йдеться у заяві міністерства закордонних справ Німеччини.

Сьогодні Росія визнала, що вчора вона знищила один із своїх супутників під час ракетних випробувань, що викликало критику з боку США та низки європейських країн.

Сполучені Штати заявили, що в результаті удару утворилася хмара уламків і змусили екіпаж Міжнародної космічної станції (МКС) вжити заходів, щоб уникнути уламків, Москва відхилила цю заяву.

«Така безвідповідальна поведінка загрожує помилкою та ескалацією», – сказав він.

«Випробування наголошує на ризиках і зростаючих загрозах безпеці та стабільності в космосі, а також гострій необхідності для міжнародної спільноти узгодити правила мирного та тривалого використання космосу та заходи, спрямовані на зміцнення безпеки та довіри», – додали в міністерстві.