Британський варіант коронавіруса все частіше з’являється в Греції

Варіант нового коронавіруса, вперше виявлений в Сполученому Королівстві в листопаді, схоже, набирає обертів в Греції і стає найвідомішим з основних нових штамів вірусу, що з’явилися в останні місяці.

Згідно з даними Мережі геномного моніторингу зразків, зібраних в період з 22 січня по 1 березня в різних частинах країни, які показують різкий стрибок в поширенні інфекції, було виявлено 702 так званих варіанти викликає заклопотаність вірусу. З них 677 були ідентифіковані, як Lineage B.1.1.7 або британський варіант, а 21 – як B.1.351 або південноафриканський варіант.

Вважається, що обидва варіанти коронавіруса набагато більш заразні, ніж переважаючий штам SARS-CoV-2, і частково відповідальні за неухильне збільшення числа нових інфекцій, незважаючи на обмежувальні заходи.

З початку програми по відстеженню варіантів, що викликають заклопотаність,  грецькі експерти виявили 1667 позитивних зразків британського штаму і 48 зразків південноафриканського штаму.

Гарна новина полягає в тому, що більшість існуючих вакцин дають хороший результат проти B.1.1.7. А проти південноафриканської версії на даний момент також є обнадійливі результати.