Інтерпол затримав 300 осіб в ході операції по боротьбі з торгівлею людьми

За даними організації, Інтерпол затримав близько 300 осіб в 22 злочинних угрупованнях по всьому світу в ході операції по боротьбі з торгівлею людьми.

Співробітники правоохоронних органів з 47 країн взяли участь в операції «Лібертер», яка проходила з 5 по 9 липня. Вони провели близько 500 000 перевірок гарячих точок, таких, як аеропорти, виявлені в ході розслідувань.

Влада врятувала близько 430 жертв торгівлі людьми і виявила 4000 нелегальних мігрантів з 74 країн світу. Багато з них потребують медичної, психологічної та житлової допомоги і були передані до відповідних служб.

Країни-учасниці: Алжир, Австрія, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Чилі, Колумбія, Коста-Ріка, Хорватія, Кюрасао, Домініканська Республіка, Еквадор, Сальвадор, Гана, Греція, Гватемала, Гаїті, Гондурас, Ірак, Кендак, Марокко . , Нікарагуа, Північна Македонія, Оман, Пакистан, Панама, Перу, Португалія, Катар, Саудівська Аравія, Сербія, Словенія, Іспанія, Судан, Сирія, Танзанія, Туніс, Туреччина, Уганда, Об’єднані Арабські Емірати, Сполучене Королівство Венесуела, В’єтнам і Зімбабве.

Нагадуємо, що одна з останніх подібних операцій була проведена на початку квітня. Толі Інтерпол затримав близько 200 осіб за торгівлю людьми та врятував майже 500 жертв, включаючи дітей. Виявлено близько 760 нелегальних мігрантів.