ВООЗ очікує зростання смертності від COVID-19

Офіційний представник Всесвітньої організації охорони здоров’я попередив, що Європа повинна підготуватися до «суворої» осені зі збільшенням смертності від COVID-19. Як повідомляє Euronews, деякі країни вже вводять нові адресні заходи для протидії другій хвилі пандемії, що забрала життя понад 921 000 чоловік.

Суворе обмеження на зібрання вступило в силу в понеділок в Англії, в той час як Італія зіткнулася з проблемою нового навчального року і повернення до школи, а Ізраїль вирішив знову обмежити себе до кінця тижня.

“Буде важче. У жовтні та листопаді смертність буде вище”, – сказав Ханс Клюге, директор європейського відділення ВООЗ.

Кількість випадків захворювання в Європі значно збільшилася за кілька тижнів, особливо в Іспанії і Франції. Згідно публічним даними організації, тільки в п’ятницю в 55 країнах ВООЗ в Європі було зареєстровано понад 51 000 нових випадків захворювання. Це більше, ніж піки, які спостерігалися в квітні, хоча, на думку експертів, в той час контроль був набагато нижче.

За даними ВООЗ в Європі в даний час кількість щоденних смертей, пов’язаних з COVID-19, залишається на рівні, який спостерігається з початку червня – від 400 до 500.