Греція підвищує мінімальну заробітну плату, не дивлячись на кризу

Греція підвищить мінімальну заробітну плату на 2%, незважаючи на економічну кризу, викликану пандемією коронавіруса. «Всупереч пропозицією представників бізнесу, уряд вирішив збільшити мінімальну заробітну плату на 2% в цьому році», – заявив прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс на онлайн-засіданні кабінету міністрів.

Організації роботодавців закликали до заморожування мінімальної заробітної плати в зв’язку з особливими обставинами, викликаними пандемією, і тим фактом, що ВВП країни впав на 8% в минулому році.

“Однак Міцотакіс вірить в динамізм грецької економіки і хороші перспективи”, – повідомляє державне інформаційне агентство ANA-MPA, цитований газетою Kathimerini.

На даний час мінімальна заробітна плата в приватному секторі Греції складає 650 євро на місяць. При нинішньому підвищенні на 2% мінімальна заробітна плата збільшиться до 663 євро.

З цими надбавками мінімальна заробітна плата в Греції приблизно дорівнює середній по Європейському Союзу, займаючи 11-е місце серед держав-членів. Мінімальна заробітна плата в Греції стоїть на одному щаблі з мінімальною заробітною платою на Мальті і в Португалії, але значно вище, ніж у Східній Європі.