У Парижі закриваються бари

“Бари в Парижі та його передмістях будуть закриті з сьогоднішнього дня по 19 жовтня в зв’язку зі збільшенням числа людей, інфікованих коронавірусом”,- заявив глава поліції французької столиці Дідьє Лальмо.

«Епідемія зростає занадто швидко, ми повинні зупинити її зараз, поки наша система охорони здоров’я не вичерпала себе»,- заявив сьогодні начальник поліції.

Ресторани зможуть залишатися відкритими за умови дотримання більш суворих санітарних вимог, але проведення студентських та сімейних торжеств в громадських місцях буде заборонено.

Окружний директор охорони здоров’я Орліан Руссо говорить, що лікарні в столиці недоукомплектовані персоналом, 36 відсотків ліжок інтенсивної терапії на даний час заповнені пацієнтами з COVID-19, а ряд лікарень були змушені відкласти деякі операції з надання невідкладної допомоги.

Як передає ТАСС, в Парижі, як і раніше буде діяти заборона на заходи за участю більше 1000 чоловік. Крім того, вводиться нове правило, згідно з яким на вулицях і площах можуть збиратися не більше 10 осіб. Спортивні клуби і тренажерні зали будуть закриті, басейни будуть працювати тільки для спортсменів. Стадіони і поля під відкритим небом залишаться відкритими, але стадіони буде заборонено заповнювати більше ніж на 50 відсотків своєї місткості на додаток до ліміту на 1000 місць.

У французьких містах, щоб уникнути вечірніх зборів городян після 22.00 заборонено продаж алкоголю і відтворення гучної музики. Весільні банкети заборонені. “Ігрові зали закриті, а організація ярмарків та виставок заборонена”,- зазначає ТАСС.